Ayvalık Bölgesi Hakkında

Ayvalık'a Nasıl Gidilir? 

Ege’nin kuzeyinde, Balıkesir’in güney batısında yer alan Ayvalık’a kara, hava, demir ve deniz yolu ile ulaşmak mümkün. 

Demir yolunu tercih edecek olanlar için Ankara - İzmir ve İzmir - Balıkesir seferleri ile Balıkesir’e kadar gelip, buradan otobüsler ile Ayvalık’a ulaşılabilir.

- Balıkesir Merkez ve Ayvalık arası 125 km olup, araçla 1 saat 30 dakika.

- Kara yolunu tercih edecek olanlar için İzmir’den, Aliağa, Dikili, Ayvalık güzergahı (150 km, araçla 2 saat 30 dakika), 

- Ankara’dan Eskişehir, Bursa, Balıkesir güzergahı (670 km, 8 saat 30 dakika), 

İstanbul’dan ise Tekirdağ ardından Çanakkale feribotları ile aktarım tercih edilebilir ya da İDO ile Yenikapı, Bandırma seferinin ardından kara yolu ile devam edilebilir. 

Ayvalık Sahili ve Deniz

Başta büyük şehirler olmak üzere Balıkesir Merkez dahil birçok noktadan kalkan otobüs seferleri ile Ayvalık’a gelinebileceği gibi hava yolu ile Edremit Körfez Havaalanı’na ulaşıp, buradan kara yolu ile Ayvalık’a varılabilir. Aynı şekilde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlandıktan sonra İzmir - Ayvalık arası kara yolunu tercih etmek de mümkün. 

Ayvalık'ta Nereler Gezilir? 

- Eski Rum Evleri, Hacı Bayram Camisi, Hamidiye Camisi, Saatli Camisi.

- Cunda Adası, Taksiyarhis Kilisesi, tarihi Cunda evleri, Arnavut kaldırımlı yollar, Ayvalık-Cunda arasındaki Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü.

- Sarımsaklı.

- Şeytan Sofrası.

- Kozak Yaylası.

Şeytan Sofrası

Ayvalık'ta Nerelerde Denize Girilir? 

Ayvalık’ın merkezi tüplü dalış, tekne turları, su sporları gibi denizle ilgili aktiviteler için uygun bir alan olsa da serinlemek ve güneşlenmek için fazla plaj seçeneği barındıran bir nokta değil. 

- Ayvalık, Cunda Adası’ndaki Pateriça Koyu.

- Sarımsaklı.

- Badavut Koyu.

- Altınova

Ayvalık'ta Neler Yapılır?

- Tüplü/tüpsüz dalış

- Tekne turu

- Şeytan Sofrası’nda gün batımını izlemek.

- Ayvalık, Sarımsaklı ve Cunda plajlarında serinleyip, güneşlenmek.

- Zeytin, zeytinyağı, lorlu kurabiye, Midilli, Girit, Cunda antikaları satın almak.

- Cunda restoranlarında rakı, balık keyfi yapmak.

- Balık tutmak.

Cunda Adası Değirmen Tepesi

Ayvalık'ta Ne Yenir Ne İçilir?

Özellikle Cunda restoranları başta olmak üzere genel olarak Ayvalık’ta, Girit Mutfağı’na özgü yemekleri, mezeleri, rakı eşliğinde tadabileceğiniz gibi Ayvalık Tostu’nu yerinde yiyebilirsiniz. 

Ayvalık’ta tadılabilecek lezzetler: Kalamar ızgara, kalamar tava, kalamar dolma, kalamar yahni, beyaz şarap soslu lipsos buğulama, levrek, sinarit, balık pastırması, balık sucuğu, soslu kılıç balığı, arapsaçı, hindiba, turpotu, deniz börülcesi, ısparaca, izvinya, hardal, popules, maraya, patriça koruğu, kaya koruğu, akkız, zohu, layada, radika, yabancı dağ cibesi, ebegümeci, ısırganotu.

Ahtapot Salatası

Ayvalık'a Ne Zaman Gidilir?

Yıl içerisinde en kalabalık dönemini yaz aylarında yaşayan Ayvalık’a, deniz, kum, güneş keyfi için en hareketli olduğu yaz döneminde gidebileceğiniz gibi tarihi yapıları gezmek, yöreye özgü lezzetleri tatmak için daha sakin, sessiz bir zaman dilimini;  İlkbahar ve Sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. 

Sitemiz Pansiyonlar ile pansiyon arayanları buluşturan elektronik pansiyon rehberidir. Kayıtlı tüm tesisler için “Mesaj gönder” butonunu ile mesaj gönderebilir, hizmet satın alan tesislere ise doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz. Web sitemiz Turizm acentesi değildir. Aracılık yapmaz ve komisyon talep etmez. Tüm tesisler ile doğrudan iletişim kurmanızı sağlar.